Barnsemester i Sverige

Sverige har många vackra platser att besöka men med all reklam om exotiska resmål, så glöms det egna landet lätt bort. Här hittar du både campingar, naturreservat, aktiviteter och skidbackar för den som uppskattar en semester i snön. Utöver detta finner du också djurparker, äventyrsbad, gårdar och fantastiska museum att besöka. Att resa med barn kan vara en mycket laddad och stressfull situation och många föräldrar ser fördelen i att inte lämna landet. Om man vill och har tillgång till en husbil eller husvagn är detta ett ypperligt och spännande sätt att ta sig runt, men det finns även mängder med bra hotell som är anpassade för just barnfamiljer. Varför inte ta en tur till Astrid Lindgrens värld i Vimmerby där barnen får uppleva sagor som aldrig går ur tiden eller åka till Orsa Grönklitt, dra på sig pjäxorna och bege sig ut i backarna. Oavsett vilken typ av semester du söker har Sverige något för alla åldrar och intressen.

Äventyrsbad – perfekt för hela familjen

Som vuxen är det lätt att glömma bort hur enkel en semester behöver vara för att tillfredsställa ett barn. Barn kräver sällan mycket och en resa till ett roligt äventyrsbad kan vara ett mycket minnesvärt äventyr. Sverige kryllar av härliga badplatser, både inomhus och utomhus, där du både kan hitta hotell eller vackra campingar i närheten. Ett äventyrsbad som har fått mycket uppmärksamhet är det äventyrsbad som finns i Skövde. Platsen har vunnit guld i omröstningen som gjordes i turistmål.se och även vunnit i en tävling på barnsemester.se. Utöver badet i Skövde finns det många trevliga äventyrsbad på andra orter och man väljer naturligtvis den plats som man föredrar mest. Fördelen med att gå och bada på ett äventyrsbad är att aktiviteten även kan utföras på de allra kallaste och regnigaste sommardagar och det blir en kul upplevelse för hela familjen. Vill man som vuxen inte åka vattenrutschkanor brukar det finnas bubbelpooler eller bassänger för frisim. Se bara till att du inte släpper blicken från barnet eller barnen, så att semestern fortsätter att vara lika trevlig som den troligtvis började. Vill ni göra utflykten extra trevlig brukar många badhus acceptera medtagen matsäck.

Packa smart och enkelt

Innan man beger sig ut på vägarna tillsammans med barn är det mycket som ska packas för att resan ska bli så bra som möjligt. Barn kräver vanligtvis betydligt mer ombyteskläder än en vuxen och om man reser med mycket små barn kan packningen lätt gå överstyr. I rädsla för att glömma något så packas väskorna till bredden och det blir både tungt och klumpigt att få med allt man önskar. Det är viktigt att komma ihåg att i Sverige finns det nästan alltid en affär i närheten, även om man så campar i skogen. Många campingplatser har dessutom en butik på plats där blöjor, tandborstar, badkläder och barnmat säljs. Viktigare saker som mediciner är dock något man ej bör glömma bort och bör vara något man alltid har nära till hands. Reser ni till ett kallare resmål kommer väskan fyllas med tjockare kläder. Packa smart och fundera på om du verkligen behöver ta med ett flertal fleecetröjor och fler åkpåsar, eller om det faktiskt räcker med en.

Leave a Reply

mts_magxp