Res till Österlen i sommar

Österlen kallas ibland för Sveriges Provence. För dig som inte varit där låter det kanske lite märkligt. Har den skånska kusten mot Östersjön verkligen något att komma med som liknar den franska pärlan Provence? Svar ja. På Österlen finns mycket som påminner om Provence men det finns också mycket som är typiskt österlenskt, vilket inte heller ska förringas.

Det finns många smultronställen på Österlen. Försök att redan inför semestern planera vilka stopp du ska göra och hur länge du ska stanna på vilken plats. Planering är a och o för att få en bra semesterupplevelse. Det kan också vara ett härligt tidsfördriv när du sitter på ditt kontor i Stockholm en regnig eftermiddag. Helio erbjuder dig att hyra ett eget kontorsrum eller skrivbord i Stockholm.

Smultronställen på Österlen

  • Knäbäckshusens strand. Kanske har du hört talas om stranden vid Knäbäckshusen nära Stenshuvud? Om inte så har du missat något. Stranden är otroligt populär och med sin vita sand påminner den om Karibien. Du kommer känna dig långt bort från kontoret i Stockholm. Se dock till att vara ute i god tid eller ta cykeln dit, det är vanligt med parkeringskaos på sommaren då stranden är så populär bland turister. Men tro mig, det är värt det!
  • Ales stenar. Ett annat givet stopp är de mystiska Ales stenar. Stenarna ligger på en klippa och det är en härlig promenad upp till toppen. Utsikten över havet är magisk och stenarna är fulla av mystik. En spännande kontrast mot vardagen på kontoret i Stockholm. Passa också på att besöka någon av restaurangerna i närheten.
  • Chokladfabriker. Österlen är mer än bara rapsfält, vin och franskinspirerad mat. Österlen är också choklad och det finns ett par chokladfabriker som kräver ett besök. Ta med lite presenter hem till kontoret i Stockholm. En chokladfabrik väl värd ett besök är Österlenchoklad i Skåne-Tranås. Där kan du avnjuta choklad av högsta kvalitet i en pittoresk miljö.

Semestra i Sverige

Leave a Reply

mts_magxp