Hästsemester i Sverige

Vill du satsa på en annorlunda semester i år? Även om hästar inte är dina absoluta favoriter kan en hästsemester vara en spännande och fartfylld upplevelse. Under sommarsäsongen är våra svenska travbanor väl värda ett besök. Här får man uppleva de graciösa djuren när de uppvisar sin styrka i tävlingar på de olika banorna. Oavsett i vilken ända du semestrar i vårt avlånga land finns en travbana där du kan uppleva spänningen på nära håll. En rundtur i de olika stallarna är en trevlig begivenhet som många banor ordnar. Och kanske du kan vinna en slant samtidigt.

Elitloppet i slutet på maj

Om du bestämmer dig för att satsa på en hästsemester som publik är det travet som gäller. En av de största attraktionerna inom travbranschen är Elitloppet. Detta går av stapeln i slutet på maj på Sveriges största travbana, Solvalla. Här får man se hästar från hela värden göra upp om

Horse race for the traditional prize Oaks in Pyatigorsk,the largest in Russia.

den åtråvärda titeln. I år har folkfesten på Solvalla redan slagit alla rekord. I år hade man möjligheten att boka restaurangbord online istället för per telefon som tidigare år. Detta slog väldigt väl ut och restaurangbiljetterna såldes slut mycket fort. Om du inte har möjlighet till att besöka Elitloppet bjuder Solvalla på andra tävlingar ett par gånger i veckan.

Spela på hästar

När man besöker en travbana är såklart upplevelsen av att se hästarna den stora upplevelsen. Men vill man höja spänningen så kan det vara roligt att satsa en peng på loppen. Man kan spela olika system som innefattar ett eller flera lopp där man tippar vinnaren. Ett annat sätt är att spela på den vinnande hästen i varje enskilt lopp. Att stå med sin bong i handen och se sin tippade häst trava över mållinjen först är en hisnande upplevelse. Är du nybörjare? Att ta del av travtips är en bra början för att hitta de rätta hästarna som ger vinst.

Leave a Reply

mts_magxp