Olika turistmål i Sverige

Sverige är ett fantastiskt land oavsett årstid, man måste bara se till att man prickar rätt utifrån väder. Sedan gäller det ju även att man har bra kläder! I följande inlägg kommer några tips på turistmål i Sverige som man bör besöka oavsett ålder. De är alla perfekta att åka till med familjen eller ett gäng kompisar. Många verkar ha en uppfattning att Sverige endast är ett bra resmål på sommaren, men det behöver inte alls stämma. Vill man säkerställa vad svenska folket egentligen tycker och tänker så kan man skicka enkäter online, det är väldigt effektivt och man kan få en klar översyn av läget. Det är dock inte det vi ska göra i följande inlägg, utan här kommer några tips där man kan semestra nästa gång man får tillfälle.

Åka skidor i Åre

Det är många som åker skidor på vintern, och Sälen är alltid ett populärt resmål. Dock kan det vara svårt att pricka in veckorna med bra snö i Sälen, och därför tipsar vi här om Åre. Det blir en längre resa för de flesta, men man kan vara säker på att det kommer finnas snö på vinterhalvåret. Sedan finns det ju större chanser att det är snö även på hösten och på våren i Åre.

Sol och bad i Skåne

Att åka till Skåne på våren och sommaren kan kännas lite som att semestra i södra Europa. Det finns otroligt vackra platser som till exempel Hovs Hallar, Kopparhatten, Smygehuk, Kullen, Österlen och så vidare. Självklart har man bättre chanser till bra väder om man åker i juni, juli eller augusti. Men har man tur så kan det vara riktigt bra väder även på våren, och då kan man även se när alla de vackra växterna blomstrar.

Stugmys i Småland

Oavsett tid på året kan man hyra stuga i Småland och bara vara. Det här är perfekt för de som vill komma bort från städer och all stress som de för med sig. Det är väldigt bra eftersom man kan fly kaoset i städerna utan att behöva resa så speciellt långt. Det är enkelt att ta sig till Småland från de flesta stora städerna, och det beror på att många motorvägar möts faktiskt i Småland.

Åka båt på Göta kanal

Om man har båt så kan man göra en liten semester på Göta kanal. Det här är både vackert och ger en en liten lektion i historia. Om det är så att man inte har en egen båt så skulle man kanske kunna hyra en. Eller så kan man göra den här semestern tillsammans med en familj som har en båt. Det kan ju vara ett trevligt och socialt sätt att spendera sin semester på.

Leave a Reply

mts_magxp