Strandsemester i Sverige

Sommaren är för de allra flesta förknippad med sol och bad, och många tycker också om att åka utomlands på sin semester, för att få de kritvita sandstränder och soliga havsbad man drömmer om. Men man behöver inte åka utanför Sveriges gränser för att få allt det – det finns flera vackra stränder i Sverige som definitivt håller måttet med de flesta badorter utomlands.

Ett klassiskt utflyktsmål för badsugna på sommaren är till exempel Sandhamn på Sandön i Stockholms skärgård, och det är inte för inte som denna strand och ö har fått sitt rykte. Här kan man nämligen njuta av havsbad på vit sand i pittoreskt skärgårdsmiljö, med segelbåtar som guppar i hamnen intill. Dessutom finns nära tillgång till klippbad för den som föredrar en mer äventyrlig badupplevelse. Det är också relativt enkelt att ta sig till Sandön från Stockholm, då det går att åka med Waxholmsbåtarna hela vägen.

Även betydligt längre norrut i landet går det dock att hitta badstränder i världsklass. En sådan är Pite havsbad i Piteå, som ju under 1950-talet fick smeknamnet ”Nordens riviera”. Det berodde sannolikt delvis på att den kilometerlånga stranden kan skryta med vit, mjuk sand och en långgrundhet som gör badplatsen perfekt för barnfamiljer. Den främsta anledningen var dock att man under 1950-talet uppmätte den högsta badtemperaturen i Sverige på just Pite havsbad, tre år i rad. Strandens nordliga läge betyder med andra ord inte att man måste huttra i vattnet.pite_havsbad

Om man letar efter en lite lugnare badupplevelse, med inte fullt så mycket människor omkring en som det lätt blir på Pite havsbad eller Sandhamn, ska man istället styra kosan mot Halmstad och Frösakull. Här hittar man klart, blått vatten och en vit strand som kantas av grönt gräs, men till skillnad från andra, lika vackra stränder, är det aldrig svårt att hitta en plats för sin handduk på Frösakull.

Om du vill passa på att införskaffa badkläder och strandkläder inför nästa sommars semester under vinterns alla reor, ska du gå in på Black-Friday.se. Där kan du bland annat hitta en Cellbes-rabattkod, och rabattkoder till flera andra klädbutiker på nätet. Sedan kan du möta sommaren med nytt självförtroende i nya, snygga kläder.

Leave a Reply

mts_magxp