Tre saker du inte får missa under husvagnssemestern

Få saker är lika typiskt svenska som husvagnssemestern. Varje år beger sig tusentals svenskar ut på vägarna för att uppsöka campingar och upptäcka Sverige med hjälp av husvagnen. För vissa räcker det med att åka några mil till en camping med husvagnen för att få njuta av den svenska sommaren. Andra gillar att åka längre och försöka maximera sin vistelse. Om du vill uppleva så mycket som möjligt på husvagnssemestern finns det några saker du inte får missa. Här är några saker som är måsten på din resa.

Eriba_Triton_hrGrillning och sommar hör ihop som ler och långhalm. Det räcker med att den första värmen lägger sig över landet och solen håller sig uppe någon timme till för att en doft av grillat kött ska sprida sig över Sverige. Det gäller inte minst när det kommer till husvagnssemester. En solig sommarkväll på en camping åker grillen fram direkt. Om du inte äter kött går det lika bra att äta alltifrån grillade grönsaker till halloumi. En husvagnssemester utan grillning är svår att tänka sig och hör den svenska sommaren till.

Sverige är välsignat med en lång kustremsa och många mysiga sjöar. Det gör det möjligt att göra semestern till en badupplevelse. Oavsett om du tar din husvagn till öst- eller västkusten eller om du stannar till vid någon insjö har du möjlighet att bada direkt. Ofta finns det campingar precis vid strandkanten som gör att du inte har mer än några minuter till närmsta badplats. På stranden kan du också utöva roliga lekar som badminton, strandfotboll eller bygga sandslott. Bad är en viktig del av husvagnssemestern.

Det är kul att tillbringa tid i husvagnen och på stranden, men ibland kan det vara kul att variera sig med andra aktiviteter. I Sverige finns det gott om sevärdheter längs med vägarna som är lätta att stanna till vid med bilen och husvagnen. Ett utmärkt sätt att tillbringa en sommardag är att besöka ett slott. I Sverige finns det ett stort urval av slott som ger trevlig underhållning till alla medlemmar i familjen. Kronobergs slottsruin är ett exempel på en imponerande bit av svensk historia.

Leave a Reply

mts_magxp