Åka på husvagnssemester

Det är en viss frihet att semestra med husvagn eftersom man väljer var man vill åka och inte behöver boka boende då man har det bakom bilen. Man väljer om man vill stå på en camping eller någon annanstans, kom bara ihåg att kontrollera att ni får ställa upp husvagnen där först. Under sommarmånaderna fylls vägarna med husvagnsägare på upptäcktsfärd och man kan göra nya bekantskaper på campingarna. Många väljer att ställa upp husvagnen någonstans under säsongstid och låter den stå där och betalar hyra under tiden. Många campingar har toaletter med duschar och möjlighet att använda utekök eller grillplatser.

Checklista inför avresan

Innan man åker på husvagnssemester bör man kontrollera att husvagnen är säker att köra med. Däck, bromsar och belysning är några detaljer som bör gås igenom innan avfärd, kopplingen till bilen och att alla ledningar inne i husvagnen för gasol och vatten är hela och fungerar som de ska. ta del av proffscamparnas tips och ta till er deras kunskap som de har fått efter många års campingerfarenhet. När allt är kontrollerat är det dags att ge sig ut och leta den perfekta platsen just för er och njuta av semestern. Ta gärna med information om campingplatser så ni kan ringa dem efter vägen för att se om de har plats för er husvagn.

Att tänka på

Några viktiga saker att tänka på vid köp av husvagn är om den passar familjen rent storleksmässigt, om den är funktionell rent praktiskt när det gäller själva inredningen. Man kommer att tillbringa rätt mycket tid i den speciellt om det blir dåligt väder och det kan löna sig att inreda den så det känns hemtrevligt. Om man inte haft husvagn tidigare är det en bra idé att åka på kortare turer över en helg och kanske kombinera helgen med något trevligt evenemang. Oavsett om man åker kortare eller längre sträckor är nog alla husvagnsägare överens om att det är ett härligt sätt att semestra på.

Leave a Reply

mts_magxp