Kulturbåtarna i Bohuslän


Du har kanske någon gång besökt Stockholms skärgård och blivit förälskad i Vaxholm, Sandhamn eller någon utav de andra pittoreska öarna. Ett fantastiskt sommarnöje som gör såväl vuxna som barn glada.
Men om du aldrig besökt västkustpärlan Bohuslän har du sannerligen gått miste om något! Här kommer doften av tång, det salta vattnet och de kala klipporna att göra dig salig och ge dig en upplevelse du sent kommer att glömma.

harald_treutiger_2007-10-03_001De stadsbor som hade lite mer pengar på fickan brukade komma hit för över 100 år sedan och ägna lata sommardagar åt klippbad bland salt och tänger. Stora turistattraktioner nuförtiden är hällristningarna, segling och fiske. Bohusläns skärgård är egentligen inte en sammanhängande övärld, utan ett flertal avgränsande skärgårdar. Med Bohusläns skärgård avser man vanligtvis de öar som omger Bohuskusten. Här passerar de så kallade Kulturbåtarna, som ända sedan 1904 tar med passagerare på en oförglömlig färd längs kustens över 3000 öar.

Kulturbåtarna anordnar turer för privatpersoner men även event för större inbokade grupper. Ska ni fira bröllopsfest? Hålla julbord för firman? Eller är ni kanske intresserade av en dagstur till Lasse Dahlquists ökända Brännö brygga… visan om dansen på Brännö brygga är en hyllning till Bohusläns unika landskap! Är du sugen på en hummer- eller skaldjurskryssning finns det även möjlighet att äta här och på vissa av båtturerna får du även chans att uppleva riktigt trevlig underhållning.

Kulturbåtarna går under Svenska Västkustlinjens ledning och här är det ingen mindre än kändisen Harald Treutiger som är förste kapten! På www.vastkustlinjen.se kan du läsa om Treutigers bästa kryssningstips och anledningarna bakom varför han älskar landskapet vid västkusten. Just nu pushar man extra mycket för julbord ombord eller julmarknad 1200px-badplats_vid_fagelvikenvid någon av de öar man lägger till vid. De flesta turer avgår från Maritiman som ligger mellan Operan och Casino Cosmopol. Det går bra att boka samt köpa biljetter via hemsidan eller ombord, med såväl kontanter som kort.

Vi på merasverige.nu vill verkligen uppmana dig till att prova någon av Kulturbåtarnas turer både denna vinter och nästkommande vår/sommar, för en upplevelse du sent ska glömma!

Leave a Reply

mts_magxp