Turista i Sverige -det är fantastiskt!

Sverige är oerhört vackert och har många fantastiskta ställen att visa upp. Att åka runt i vårt avlånga land kan ge magiska upplevelser med allt ifrån norrsken till solnedgång.

Det som är så otroligt givande att turista i Sverige är att det finns alltid något för någon.

Sverige äger en mycket vacker skärgård med många små öar runtom huvudstaden. Här är båtlivet rikt men samtidigt är Stockholms skärgård väldigt rofylld. Många har gjort ett mycket bra val och investerat i fastigheter på någon av skärgårdens små fina smultronställen och därmed säkerställt en bra affär för egen del. Det går inte att förlora något i en köpt bostad eller stuga i dessa områden.

Att åka ut i skärgården som turist är lyckat. Här finns så mycket att se och göra. Det finns gammal historia i mängder där guider berättar med sådan inlevelse att man tror att man faktiskt befinner sig i just den tidsepoken när de berättar om tider för länge sedan.

Här kan man också självklart bada på exempelvis Fjäderholmarna. Det är ett populärt tillhåll. Hit går båtar från innerstaden som tar en dit under en bekväm båttur. Väl framme kan man avnjuta mat och dryck i mängder från rökeriet och restaurangerna vid vattnet. Man kan bada från klipporna och hoppa i vattnet samtidigt som någon av de stora Finlandsfärjorna eller Polska färjorna åker förbi ganska nära. Det är i alla fall känslan man får när dessa gigantiska fartyg åker förbi. En häftig upplevelse.

Att åka till Gotland eller Öland under sommarperioden kan nästan likna att åka utomlands. Dessa öar bjuder på mängder av aktiviteter och sevärdheter. Här är såklart sol och bad majoritet av det man gör men det finns ändå mycket annat att göra. Gotland har en egen hemsida att göra på Gotland där man kan hitta all information och tips om vad som händer på ön.

Gotland med sina magiskt vackra vita stenstränder blandat med sand kan få en att drömma sig bort till vilken Grekisk ö som helst. Eller Öland med sina långa breda sandstränder som ger en ro i sinnet. Dessa öar bjuder in till att aldrig vilja åka hem. Att turista på någon av de två är ett måste någon gång i livet.

Fastlandet då? Ja, det finns vackra platser här också. Varför inte resa uppåt i landet och avnjuta den äkta tystnaden i Norrlands marker? Hit borde alla någon gång resa för att finna lugnet och få uppleva åtminstone en gång i livet den sanna norrländska känslan av frihet och lugn. Ingen stressar i onödan här. Här finns allt möjligt att göra, både sommar, höst och vinter. Om sommaren bad såklart. Det är inte många som tror men det är ibland varmare i Norrland än vad det kan vara nedåt landet. Hösten kan bjuda på massor av svamp -och bärplockning och det är ren njutning att få traska runt i en helt tyst skog för att finna detta. På vintern är det naturligtvis skidåkning och skoter som gäller och det är en höjdare! Sverige är ett fantastiskt turistland!

Leave a Reply

mts_magxp