Semester på Öland

Öland är en populär plats för semesterfirare. Vill man hyra en stuga gäller det att vara ute i god tid då många besökare återkommer år efter år. Öns stränder lockar till sol och bad och det finns något att göra för alla. Besök några av de olika evenemangen under sommaren eller någon av fyrarna. Ölands djurpark är väl värt ett besök liksom någon av Ölands borgar, slott och kyrkor. Att ta sig runt på ön med cykel är populärt och då landskapet är flackt går det lätt att trampa sig runt på vägarna.

Semester på Öland

Öland går att besöka året runt, event som höstmarknader och julmarknad är välbesökta där man kan fynda bland lokalt producerade hantverk och egenodlade matprodukter. Koppla av på ett av öns spa-anläggningar eller ta en golfrunda på någon av golfbanorna. Vill man koppla av och lyssna på bra musik finns ett flertal konserter under sommarmånaderna. Det är kändistätt på Öland under sommaren och även kungafamiljen spenderar somrarna på Öland, har man tur kanske man kan se en glimt av dem. Vill man inte engagera sig finns det många härliga platser inom cykelavstånd där man kan tillbringa några timmar med en bra bok och en picknick korg i solen.

Öland är värt ett besök

Ölandsbron från Kalmar förbinder ön med fastlandet och Öland är värt ett besök då ön är känd för sin natur och kultur. Mycket som säljs, både hantverk och i matväg, är lokala produkter och man hittar dessa i de små lokala butikerna eller på någon av marknaderna. Öland har en intressant historisk bakgrund och de första anteckningarna om ön härstammar från 800-talet. Lämningar som runstenar, borgruiner och gravfält finns spridda på ön och går att besöka. Ett bra utbud av boende som stugor, hotell, vandrarhem eller campingar med uppställningsplats för husbilar finns att välja på. Har man båt går det utmärkt att lägga till i någon av gästhamnarna på ön.

Leave a Reply

mts_magxp